Dissabte, 15 de juny de 2024Castellano  


El Festival Nacional de Poesia portarà a Sant Cugat més d'una trentena de propostes.
acec12/10/2018(Foto:)
 


El 18è Festival Nacional de Poesia (FNP) omplirà Sant Cugat d'aquest gènere literari del 10 d'octubre al 10 de novembre. Enguany el festival ha programat 38 activitats en 30 espais de la ciutat. El gruix de propostes es concentrarà, però, la setmana del 14 al 21 d'octubre. Tot i que el festival comença aquest dimecres, la inauguració oficial serà diumenge amb un homenatge a la poetessa Montserrat Abelló, a les dotze del migdia, al vestíbul del Teatre-Auditori.La presentació de la nova edició del festival ha anat a càrrec de la regidora de Cultura, Sílvia Solanellas, així com del nou director de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), Joan-Elies Adell, qui ha agraït el suport de l'Ajuntament 'en un any d'anormalitat política i cultural'. Adell també ha tingut un record per la tasca del consistori l'any passat, quan l'organisme va ser intervingut pel 155 i alguns dels actes del FNP es van haver de suprimir.


Una d'aquestes propostes que no es van poder celebrar l'any anterior va ser l'espectacle 'Desbesar roses' de Maria del Mar Bonet i Biel Mesquida. Enguany s'ha tornar a programar aquest concert per fer palès, precisament, que es tracta d'un festival on es recuperarà part de la programació que no es va poder celebrar l'any anterior.


Enguany la música tindrà un paper protagonista amb l'actuació del cantant d'Obeses, Arnau Tordera, qui farà parada pel festival amb l'espectacle 'Poesi'. Andrea Motis i Joan Chamorro intervindran al muntatge 'Maria-Mercè Marçal. No res és tot'.


Un dels plats forts del festival serà, com cada any, La Nit de Poesia que se celebrarà el 18 d'octubre a dos quarts de vuit del vespre a l'Escola de Música Victòria dels Àngels. L'acte comptarà amb la presència dels poetes Rosa Fabregat, Valentí Gómez i Oliver, Pere Figueres, José Luis Garcia Herrera, Begonya Mezquida, Joan Todó, Meritxell Nus i Laura Torres.


El 18è Festival Nacional de Poesia retrà homenatge a il·lustres autors de la literatura catalana com Ricard Creus, Manuel de Pedrolo, Màrius Sempere i Josep Maria Llompart.


La programació del 18è Festival Nacional de Poesia es pot consultar en aquest enllaç.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2