Dimecres, 6 de juliol de 2022Castellano  


L’escriptora Almudena Grandes ha sigut guardonada amb el Premio Nacional de Narrativa 2018.
acec24/10/2018(Foto:)
 

L’escriptora Almudena Grandes ha sigut guardonada, aquest dimarts, amb el Premio Nacional de Narrativa 2018, per la seva obra Los pacientes del doctor García, atorgat pel Ministeri de Cultura i Esport i dotat amb 20.000 euros.


Segons ha informat el Ministeri, el jurat ha triat aquesta obra per "ser la quarta entrega d’un ambiciós projecte narratiu que porta per títol ''Episodios de una guerra interminable". En la seva novel·la, que se centra en la història de la postguerra espanyola, amb aportacions a les conseqüències de la Segona Guerra Mundial, "ha aconseguit un difícil i precís equilibri entre l’imaginat i la lleialtat a la veritat històrica".


Llicenciada en Geografia i Història a la Universitat Complutense de Madrid, Grandes ha treballat durant diversos anys en el món editorial, en el qual ha desenvolupat diverses tasques, principalment la redacció de textos per encàrrec.


La seva primera novel·la, Las edades de Lulú (1989), va guanyar el XI Premi La Sonrisa Vertical i va ser adaptada al cine pel director català Bigas Luna. La van seguir Te llamaré Viernes (1991) i Malena es un nombre de tango (1994), que també va ser portada al cine.


Atlas de geografía humana (1998), Los aires difíciles (2002), Castillos de cartón (2004), El corazón helado (2007) i Los besos en el pan (2015) continuen la seva obra novel·lística. El 2010 va començar la sèrie 'Episodios de una guerra interminable' amb Inés y la alegría (2010), títol que ha merescut diversos premis, com el de la Crítica de Madrid, el Sor Juana Inés de la Cruz de la Fira Internacional del Llibre de Guadalajara i el premi iberoamericà de novel·la Elena Poniatowska. El segon títol de la sèrie va ser El lector de Julio Verne (2012); el tercer, Las tres bodas de Manolita (2014), i el quart, Los pacientes del doctor García (2017).   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2