Dimecres, 4 d'agost de 2021Castellano  


Canvis a l’“acord Google”
16/11/2009


La modificació més important de la nova versió de l’“acord Google” consisteix en que només afectarà els autors i editors de les obres escanejades per Google sense autorització prèvia que estiguin registrades als Estats Units, així com les editades al Canadà, al Regne Unit i a Austràlia.

El passat divendres, 13 de novembre, els autors i editors nord-americans i Google van presentar davant el jutge que ha de decidir sobre la seva aprovació una nova versió de l’acord al qual van arribar fa un any. I és que les associacions d’autors i les editorials demandants van sol.licitar un ajornament de l’audiència on s’havia d’estudiar la validesa d’aquest acord, convocada per al passat 7 d’octubre, per a poder tornar a negociar amb Google alguns aspectes que el Departament de Justícia d’Estats Units havia detectat contraris, entre d’altres, a les normes reguladores de la competència.

La modificació més important d’aquest nou text de l’acord, tal i com informa el butlletí electrònic de CEDRO (CEDRO Informa, número 55), consisteix en que només afectarà els autors i editors de les obres escanejades per Google sense autorització prèvia que estiguin registrades als Estats Units, així com les editades al Canadà, al Regne Unit i a Austràlia. En principi, doncs, quedarien excloses de l’àmbit de l’acord les obres publicades a qualsevol altre país, si no estan registrades a l’Oficina de Drets d’Autor dels Estats Units. També es proposen nous terminis per a sol.licitar les indemnitzacions per la digitalització feta per Google i per a excloure obres de l’àmbit de l’acord.

El Centro Español de Derechos Reprográficos (CEDRO) va oferir el passat mes de gener als seus associats la possibilitat de sol.licitar en nom seu les possibles compensacions previstes en l’acord en cas que les seves obres haguessin estat digitalitzades per Google sense autorització. Més de 9.000 autors i 700 editors ja li han demanat que s’encarregui d’aquesta gestió. Ara, CEDRO està estudiant els efectes d’aquests canvis per als autors i editors socis de l’entitat, en cas de ser finalment aprovats pel jutge, i informarà sobre aquest tema pels seus canals habituals de comunicació.

Més informació.


   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2