Dimarts, 25 de juny de 2024Castellano  


Fernando Clemot, premi Setenil 2009
23/11/2009Fernando Clemot (Foto:Carme Esteve)
 

L’escriptor Fernando Clemot, soci de l’ACEC, ha guanyat el Premi Setenil al millor llibre de relats publicat a Espanya el 2009, amb la seva obra Estancos del Chiado. Clemot rebrà el guardó, dotat amb 12.000 euros i convocat per l’Ajuntament de Molina de Segura, el proper 10 de desembre.

 

El jurat, format per Javier Tomeo, José María Pozuelo Yvancos, José Belmonte Serrano i Manuel Moyano, ha escollit Estancos del Chiado (Paralelo Sur Ediciones), una recopilació de dotze relats cadascun dels quals ha estat distingit individualment en algun certamen literari, d’entre les 74 obres presentades per editorials de tota Espanya.

 

Fernando Clemot (Barcelona, 1970), és també filòleg i editor, i en la seva trajectòria literària ha obtingut nombrosos premis en el gènere del relat curt, com el Kutxa Ciudad de San Sebastián, el Barcarola, el Ciudad de Hellín o el Villa de Benasque. Com a novel·lista acaba de publicar El golfo de los poetas, que va ser finalista dels premis Ateneo de Sevilla i Ciudad de Logroño el 2008 i que va presentar el passat mes d’octubre a l’Aula dels Escriptors de l’Ateneu Barcelonès, dins l’agenda cultural de l’ACEC. Clemot també col·labora en revistes literàries com Quimera, Barcarola o Literaturas.

 

En anteriors edicions, van guanyar el Premi Setenil Alberto Méndez, per Los girasoles ciegos; Juan Pedro Aparicio, per La vida en blanco; Cristina Fernández Cubas, per Parientes pobres del diablo; Sergi Pàmies, per Si te comes un limón sin hacer muecas, i Óscar Esquivias, per La marca de Creta.


Alguns enllaços sobre la notícia:

 

Crítica de Care Santos sobre l'obra a El Cultural (El Mundo)

 

El catalán Fernando Clemot gana el Premio Setenil con “Estancos del Chiado” (ADN)

 

Fernando Clemot, ganador del VI Premio Setenil (Thader TV)

 

Fernando Clemot, con la obra Estancos del Chiado, gana el VI Premio Setenil al Mejor Libro de Relatos Publicado en España 2009 (Murcia Digital)

 

Fernando Clemot gana el Setenil (blog La Nave de los Locos)

 

‘Estancos del Chiado’, de Fernando Clemot, Premio Setenil (Blog Relataduras)

   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2