Dissabte, 3 de juny de 2023Castellano  


La Comissió Paritària entre autors i editors acorda estudiar un model de contracte per a la cessió de drets digitals
3/2/2010


La Comissió Paritària, formada per representants de l’ACEC, l’AELC i el Gremi d’Editors de Catalunya, va decidir en la seva reunió constitutiva realitzar un estudi conjunt sobre el negoci digital amb l’objectiu de redactar un model de contracte especial per a la cessió dels drets digitals. L’ACEC recomana als seus socis que no cedeixin aquests drets sense assessorar-se prèviament.

L’ACEC, l’AELC i el Gremi d’Editors de Catalunya van formalitzar el passat 27 de gener la Comissió Paritària, en compliment dels acords signats entre autors i editors el juny de 2009. La Comissió va quedar formada pels editors Julián Viñuales, en qui va recaure la presidència anual proposat pels autors i els traductors; Daniel Fernández (titular) i Albert Pélach (suplent); i pels autors i traductors Guillem-Jordi Graells, membre de l’AELC designat secretari, i Antonio Tello (titular) i Lluís Maria Todó (suplent), membres de l’ACEC.

En aquesta primera reunió es va fixar el calendari anual de sessions, que tindran una periodicitat trimestral, a banda de convocatòries específiques per a resoldre assumptes eventuals. També es va acordar fer el seguiment a través de les entitats representades de l’aplicació  efectiva dels nous models de contracte d’edició i traducció; i encarregar als assessors jurídics de les dues parts –Mario Sepúlveda i Jordi Casalmiglia– l’estudi conjunt de les particularitats del negoci i la cadena de valors que afecten els drets digitals amb l’objectiu de redactar un model de contracte especial per a la cessió d’aquests drets.

L’ACEC recomana no signar la cessió dels drets digitals
D’acord amb aquest propòsit, la Comissió de Drets d’Autor de l’ACEC ha decidit recomanar als seus associats no signar la cessió dels seus drets digitals sense assessorament legal previ i fins que no s’estudiï degudament la naturalesa i l’abast del negoci digital.

L’ACEC avança als seus associats que el futur contracte de cessió i explotació de drets digitals diferirà radicalment dels tradicionals models d’edició en canviar, en funció dels recursos tecnològics, els suports de lectura i les vies de distribució i difusió dels continguts emparats pels drets d’autor. En defensa d’aquests drets i davant l’ofensiva dels qui defensen la gratuïtat de les descàrregues, la Comissió Paritària va acordar implementar una campanya informativa conjunta d’autors, traductors i editors sobre la legitimitat patrimonial i moral de la propietat intel·lectual.

   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2