Dimecres, 29 de maig de 2024Castellano  


L'ACEC s'uneix als actes contra la violència de gènere, en la setmana del 25 de novembre
acec26/11/2019(Foto:)
 

La segona edicio del proyecte Lletraferida forma part de les iniciatives culturals que s'uneixen als actes de la jornada del 25 de novembre, data internacional contra la violència de gènere i el maltractament. L'aïllament, negació o indiferència cap a l'obra literària escrita per dones és també una manifestació invisible i duradora de maltractament social.


L'ACEC es proposa formar part de les campanyes col·lectives de sensibilització i lluita contra la Violència de gènere des de la creació literària i audiovisual. La paraula té una naturalesa transformadora d'extraordinària influència, el recurs de la creació poètica i narrativa és el punt de partida per a la divulgació i suport d'obres compromeses contra la violència, l'abús i la desigualtat de les dones, com és el cas de Montse Watkins, amb el reconeixement i presentació de la seva obra en format audiovisual.

 

 

Montse Watkins, en el record (audiovisual)
Amb: Gonzalo Marcuzzi Iglesias (realització)
Guió: Marga Iriarte, Chelo Alvarez-Stehle
Veu:  Eugenia Tusquets

 

 

El Día Internacional de la Eliminación de la Violencia contra la Mujer se conmemora anualmente el 25 de noviembre para denunciar la violencia que se ejerce por parte de los hombres sobre las mujeres en todo el mundo y reclamar políticas en todos los países para su erradicación. La convocatoria fue iniciada por el movimiento feminista latinoamericano en 1981 en conmemoración a la fecha en la que fueron asesinadas, en 1960, las tres hermanas Mirabal (Patria, Minerva y María Teresa), en República Dominicana. En 1999 la jornada de reivindicación fue asumida por la Asamblea General de las Naciones Unidas en su resolución 54/134 el 17 de diciembre de 1999 invitando a gobiernos, organizaciones internacionales y organizaciones no gubernamentales a convocar actividades dirigidas a sensibilizar a la opinión pública sobre el problema de la violencia contra las mujeres.

 

 


 

    
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2