Dilluns, 27 de juny de 2022Castellano  


Eduardo Mendoza, Premi Planeta
18/10/2010Eduardo Mendoza amb el guardó (Foto:ADN)
 
Eduardo Mendoza (Barcelona, 1943), soci de l’ACEC, ha guanyat el Premi Planeta 2010 amb la novel·la Riña de gatos. Madrid, 1936, un llibre ambientat a Madrid en les dues setmanes prèvies a l’esclat de la Guerra Civil. La finalista ha estat l’escriptora valenciana Carmen Amoraga, amb El tiempo mientras tanto.

Riña de gatos. Madrid, 1936, que Mendoza va presentar amb el títol La muerte de Acteón i el pseudònim de Ricardo Medina, se situa a la primavera del 1936, quan un jove anglès expert en pintura espanyola viatja a Espanya per taxar un possible Velázquez desconegut. “No té res a veure amb la Guerra Civil, és el que passa uns mesos abans”, va dir l’escriptor en recollir el guardó. I va afegir: “És un honor ser escollit per unes persones l’obra de les quals conec i admiro”, en referència al jurat, format per Alberto Blecua, Ángeles Caso, Juan Eslava Galán, Pere Gimferrer, Carmen Posadas, Rosa Regàs i Carlos Pujol.

L’autor va recollir el premi, dotat amb 601.000 euros, durant el sopar literari celebrat el passat divendres al Palau de Congressos de Barcelona. Enguany s’hi van presentar 509 novel·les, de les quals la meitat procedien d’Espanya i una quarta part de Llationamèrica.

La notícia a la premsa:

Eduardo Mendoza: "La Guerra Civil debe dejar de estar en la mesa de novedades" (La Vanguardia)

El Planeta, para Eduardo Mendoza (El Periódico)

Eduardo Mendoza: "La Guerra Civil ha de ir ya al trastero" (El País)

Eduardo Mendoza gana el Premio Planeta (El Mundo)

El último eslabón de los grandes autores catalanes que escriben en castellano (ABC)

Mendoza és Planeta (Avui)
   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2