Dilluns, 5 de juny de 2023Castellano  


Andreu Martín, premi Pepe Carvalho
4/11/2010Andreu Martín (Foto:Negra y Criminal)
 
L’escriptor barceloní Andreu Martín, soci de l’ACEC, és el guanyador del VI Premi Pepe Carvalho, segons ha informat l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB). L’autor rebrà el guardó al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, en el marc de la propera edició de BCNegra, que tindrà lloc del 31 de gener al 5 de febrer de 2011.

El jurat, format per Paco Camarasa, Juan José Arranz,  Jordi Canal, Alícia Giménez Bartlett, Daniel Vázquez Sallés i Sergio Vila-Sanjuán, ha acordat, per unanimitat, atorgar el guardó a Martín, perquè “des de la seva primera novel·la, Aprende y calla, el 1979, s’ha convertit en un dels punts de referència del gènere negre-criminal al nostre país i en totes les llengües a les quals s’ha traduït”.

El jurat també considera que l’autor “mostra en la seva obra l’amplitud de temes i de perspectives que el gènere pot adoptar per descriure una realitat, en ocasions oculta”. Creador de personatges com Flanagan o Esqius, ha transitat pels molts matisos que el gènere pot donar en mans d’un gran novel·lista, y, com diu el jurat, “si Pepe Carvalho és un detectiu immortal que camina pels carrers de Barcelona, les pàgines d’Andreu Martín en són el complement perfecte”.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2