Diumenge, 19 de maig de 2024Castellano  


Joaquim Marco presenta la seva obra poètica
4/11/2010Joaquim Marco (Foto:UB)
 
El catedràtic emèrit de Literatura Hispànica Joaquim Marco, president d’honor i un dels fundadors de l’ACEC, presentarà, el proper dilluns 8 de novembre, a les 18.30 hores, a l’Aula Capella de l’Edifici Històric de la UB (Gran Via, 585), el llibre Poesía secreta (1961-2004) (Bruguera, 2010). Intervindran en l'acte el degà de la Facultat de Filologia Adolfo Sotelo i els poetes Joan Margarit i Luis García Montero.

Joaquim Marco va publicar per Sant Jordi un volum que aplegava tota la seva producció poètica, prologat pel García Montero, i que inclou una carta inèdita de Julio Cortázar. Poesía secreta (1961-2004) reuneix la poesia que fins avui es trobava dispersa en diversos llibres, molts dels quals actualment estan fora del mercat. L'autor ha revisat i polit els seus escrits, n'ha suprimit algun text i n'ha corregit alguna errada, i també ha inclòs en aquesta nova obra alguns textos inèdits. Al final, a més, Marco hi ha afegit el capítol «Declaracions poètiques», que aplega quatre articles sobre la seva poesia:  Algunos crímenes y otros poemas (1971), Poesía (1961-1975) (1976), Significado de nuestro presente (1983) i Palabras previas (1983).

L’autor ha construït la seva trajectòria poètica al marge de modes i de consignes estètiques, i s'ha situat a cavall entre la generació dels poetes socials com ara Blas de Otero o Gabriel Celaya, i la dels Novísimos. Marco escriu una poesia compromesa amb la seva època i caracteritzada per un fort accent escèptic i alhora nostàlgic.

És president d'honor de la Societat Espanyola d'Hispanoamericanistes i de l'Associació Col·legial d'Escriptors de Catalunya.

Més informació.


   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2