Dissabte, 15 de juny de 2024Castellano  


Nuria Amat guanya el Premi Ramon Llull amb ‘Amor i guerra’
4/2/2011Nuria Amat (Foto:El País (EFE))
 
L’escriptora barcelonina Nuria Amat, sòcia de l’ACEC, ha estat la guanyadora de la XXXI edició del premi Ramon Llull, el més important de les lletres catalanes, atorgat per la Fundació Ramon Llull i l’editorial Planeta i dotat amb 90.000 euros. El jurat va escollir, entre els cinc finalistes, la seva obra inèdita Amor i guerra, una novel·la que explica la història de la família de Ramón Mercader, un agent de la policia secreta soviètica que va assassinar Lev Trotski a Mèxic.

El jurat, format per Leonello Brandaloni, Pere Gimferrer, Gabriel Janer Manila, Gemma Lienas, Damià Pons, Carles Pujol i Carme Riera, considera que l’obra d’Amat és una “narració poderosa” i amb un “interès absorbent”. També van apreciar en la seva valoració que l’autora “hagi aconseguit construir una obra amb molts personatges, molt ben marcats, escrita sense prendre partit sobre la guerra, i ben documentada”. Amat va rebre el guardó ahir, 3 de febrer, al Museu Es Baluard de Palma i va agrair que la reconeguessin amb aquest premi.

Nuria Amat (Barcelona, 1951) és novel·lista, poeta i assagista. La seva obra literària inclou títols com Narciso y Armonía (1982), Todos somos Kafka (1997) o Reina de América (premi Ciutat de Barcelona del 2002). Compta amb traduccions a l’anglès, francès, italià, portuguès, alemany i polonès. Amor i guerra és la seva primera obra en català i serà traduïda al castellà per l’editorial Planeta.

La notícia a la premsa:

La Vanguardia / El Periódico / El Mundo / El País / Avui / ABC /   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2