Dilluns, 27 de juny de 2022Castellano  


Baltasar Porcel, guardonat amb la Medalla d'Or al mèrit artístic de l'Ajuntament de Barcelona
15nal25/1/2008

El consistori destaca la seva tasca com a escriptor, periodista i gestor cultural, impulsor de la identitat comuna de les cultures mediterrànies

L'escriptor, assagista i periodista Baltasar Porcel i Pujol, membre de l'ACEC, rebrà la Medalla d'Or al mèrit artístic de l'Ajuntament de Barcelona. Així ho va acordar, el passat 16 de gener, la comissió de govern de la ciutat, que va destacar que Porcel "extreu de les històries locals motius d'interès universal" en la seva obra literària i que ha creat un estil periodístic propi amb "afinades observacions i reflexions crítiques sobre la realitat més immediata", tant en les entrevistes en profunditat com en els articles d'opinió. El consistori també fa menció a la seva vessant com a gestor cultural i ressalta que l'escriptor ha impulsat i ha reivindicat una "identitat comuna de les cultures mediterrànies".

L'any 2007 va ser important per Baltasar Porcel, ja que va guanyar el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes i va ser també el protagonista d'unes jornades d'estudi, organitzades per la Fundació Caixa Catalunya, que van reunir experts en les seves obres. Tot plegat coincidia amb el setantè aniversari de l'escriptor d'Andratx. Porcel va intervenir en l'interessant col·loqui organitzat per l'ACEC el passat 26 de juny sota el lema d'"Els escriptors i Europa".

El catedràtic de la Universitat de les Illes Balears, Damià Pons, serà l'encarregat de llegir la presentació de l'escriptor mallorquí durant l'acte de lliurament del guardó.

   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2