Dimecres, 19 de juny de 2024Castellano  


Què és un microrelat?
22/2/2011


Fernando Valls ens introduirà al món del microrelat en la propera sessió de cicle Encontre 080 –coordinat per Albert Tugues–, dijous 24 de febrer, a les 19.30 hores, a la seu de l’ACEC.

Valls, conegut investigador i antòleg de les anomenades “formes breus” de la literatura, com són el conte, el relat o el microrelat, parlarà dels orígens i del present d’aquest gènere, de les diferents tècniques del microrelat, de la seva vigència entre molts autors d’avui, etc.

Fernando Valls (Almeria, 1954) és professor de Literatura Espanyola Contemporània a la Universitat Autònoma de Barcelona. També ha estat professor i investigador convidat a la Universitat de Kentucky (USA) i a la Humboldt-Universität i la Freie Universität, de Berlín. Ha dedicat nombrosos treballs a la història de la novel·la, el conte i el teatre espanyol del segle XX. El 1999 va obtenir, amb Juan Luis Panero, elXII Premi Internacional Comillas, que atorga l’editorial Tusquets, per Sin rumbo cierto. Memorias conversadas con Fernando Valls (2000). Entre el 2001 i el 2006 va ser director de la revista Quimera. Actualment és el director de les col·leccions Reloj de arena i Cristal de cuarzo, de l’editorial Menoscuatro, dedicades a la creació i l’assaig sobre els diferents gèneres de la narrativa breu.

Pel que fa al microrelat, ha publicat un llibre: Soplando vidrio y otros ensayos sobre el microrrelato español (Páginas de Espuma, 2008); i dues antologies: Ciempiés. Los microrrelatos de 'Quimera' (Montesinos, 2005), amb Neus Rotger; i Velas al viento. Los microrrelatos de La nave de los locos (Cuadernos del Vigía, 2010). També ha prologat l’última antologia de Relatos en cadena (Alfaguara, 2010), que recull als participants més destacats del concurs de microrelats de la SER. Des del 2007 manté actiu el bloc La nave de los locos. Literatura y más..., en el qual hi ha unes 250 entrades dedicades al microrelat.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2