Dijous, 13 de juny de 2024Castellano  


El sector de la cultura es manifesta avui contra les retallades
17/3/2011Els representants de le entitats culturals van oferir una roda de premsa (Foto:EFE)
 
La plataforma No retalleu la Cultura, formada per més de 80 associacions del sector, entre elles l’ACEC, ha convocat una concentració avui, 21 de març, a les 19 hores, a la plaça dels Àngels –davant del MACBA– per a protestar per les retallades de la Generalitat en el pressupost de Cultura.

Així ho van anunciar ahir oficialment en una roda de premsa en què també van presentar el manifest que sintetitza les peticions de la plataforma No retalleu la Cultura, en el qual senyalen que la cultura “no és una despesa, sinó una inversió” i que és una font de riquesa econòmica i una contribució important al PIB. Els representants de les associacions signants adverteixen que la situació del sector ja és molt precària i que aquesta retallada els afectarà de manera irreversible. A més, recorden que l’administració catalana és una de les que menys recursos públics destina a la cultura (un 0,98% del pressupost general) i que una nova retallada obligarà a augmentar el preu de les entrades a espectacles, concerts i exposicions, i pot forçar una privatització d’equipaments i programacions.  

“La cultura de vegades es considera un luxe, un capritxo, i no un sector fonamental i imprescindible per al país”, remarca Pura Salceda, Secretària General de l’ACEC. Aquesta iniciativa, en què l’Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya ha participat des del primer moment, “és molt important, perquè si tots els creadors ens unim, tenim més força i podem parlar amb una sola veu davant les administracions”, diu Salceda.

I la cultura està més unida que mai, ja que al manifest No retalleu la cultura s’ha sumat una declaració oficial d’adhesió del Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CONCA) i un manifest del Cercle de Cultura en el qual demana la “excepció cultural” perquè no es redueixi pressupost en aquesta àrea.

No retalleu la cultura es pot seguir a través del Facebook i el Twitter.

Més informació.

La informació a la premsa:

Cultura a dos velocidades (El Periódico)

Del rebombori cultural al pla estratègic de Cultura (Vilaweb)

El sector de la cultura se manifestará contra unos recortes que consideran "irreversibles" (La Vanguardia)

Més de 90 entitats, contra les retallades a Cultura (Avui)

El mundo de la Cultura se revuelve contra Mascarell (El Mundo)

Retallada per a tots menys Cultura? (El País)
   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2