Dilluns, 27 de juny de 2022Castellano  


José Corredor-Matheos guanya el premi Ciutat de Barcelona 2007 de literatura castellana
15nal8/2/2008


El poeta, traductor, crític d’art i membre de l’ACEC, José Corredor-Matheos ha guanyat el premi Ciutat de Barcelona 2007 en la categoria de literatura castellana. El guardó, que es lliurarà el proper dimecres dia 13 al Palau de la Música conjuntament amb els de literatura catalana i de traducció en llengua catalana, ha estat atorgat a Corredor-Matheos per la seva obra Un pez que va por el jardín, editada per Tusquets.

Segons el jurat, format per Carme Riera com a presidenta i per Juan Insua, Juan Antonio Masoliver Ródenas, Rosa Mora i Domingo Ródenas, l’obra de Corredor-Matheos ha estat valorada com “poesia feta de ‘paraules que obren portes’, en una depuració del llenguatge que abasta allò que és essencial a la poesia dels místics sense allunyar-se mai dels aspectes qüotidians”.

Poeta, assagista i traductor, José Corredor-Matheos va néixer a Alcázar de San Juan (Ciudad Real) el 1929, però resideix a Barcelona des de 1936, on es va llicenciar en Dret. Va inicar la seva trajectòria poètica el 1953 amb el poemari Ocasiones para amarte, al que li han seguit una llarga llista de títols que estan reunits a Poesía 1951-1975 i a Poesía 1970-1994. És autor de diverses monografies sobre art contemporani, arquitectura, disseny i arts populars.

És acadèmic corresponent de la Real Academia de Bellas Artes de San Fernando. Entre el guardons que ha rebut destaquen el premi Boscán de Poesía (1961); el Premio Nacional de Traducción per la seva antologia bilingüe Poesía catalana contemporánea (1983) i el Premio Nacional de Poesía per El don de la ignorancia (2005).

José Corredor-Matheos a l'Arxiu Audiovisual de Poetes de l'ACEC   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2