Dimecres, 4 d'agost de 2021Castellano  


Francisco Brines inaugura les VIII Jornades Poètiques
Crònica Sessió 17/10/2008


El Premi Nacional de les Lletres i Premi Nacional de Poesia Francisco Brines va protagonitzar ahir, dilluns 6 d’octubre, la conferència inaugural de les vuitenes Jornades Poètiques de l’ACEC amb una reflexió sobre el procés de creació poètic, a través de la seva pròpia experiència.

“Intentaré apropar-me a la poesia des de la seva pròpia creació”. Així va engegar la intervenció del gran poeta, que va explicar la seva experimentació davant la poesia en els seus anys adolescents. “Aquests anys em van aportar un gran plaer que no havia conegut mai abans”, confessava Brines, “mai havia tingut un plaer més gran que el que vaig experimentar amb la meva trobada amb la paraula”. Partint del seu primer contacte amb la creació, l’autor va comparar “aquella poesia d’admiració” durant l’adolescència, amb el que és ara la poesia per a ell: “revelació que ve del meu interior; no és un mirall, sinó un desvetllament amb el qual busquem conèixer-nos”.

Brines va parlar del treball creador com d’“una reflexió per a organitzar la foscor, que es fa lluminosa”, com “una revelació del fons secret d’una persona individualitzada”. En aquest sentit, va assegurar que “la poesia no busca veritats existents, sinó emocions veritables” i va lloar una de les tasques de la poesia: la tolerància. El poeta va acabar parlant dels materials que fan servir els poetes, “alguns dels quals són molt intuïtius, d’altres venen de l’atzar”, i la manera amb la qual s’opera amb ells, “de la qual dependrà l’estil personal de l’autor”.

La primera sessió de les Jornades va concloure amb una lectura de poemes a càrrec de Cèlia Sànchez-Mústich, Osías Stutman, David Castillo i el mateix Franciso Brines.

Montserrat Conill, presidenta de l’ACEC, va encetar amb un discurs de benvinguda aquesta vuitena edició de les Jornades Poètiques, que fins el 9 d’octubre acolliran a la Sala Josep Maria de Sagarra una gran representació de poetes i amants de la poesia.Galería fotogràfica
   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2