Dimecres, 29 de juny de 2022Castellano  


Félix de Azúa, candidat a ocupar el lloc de Fernando Fernán Gómez a la Real Academia Española
15nal7/3/2008


El poeta, novel·lista i assagista Félix de Azúa, soci de l’ACEC, ha estat presentat com a candidat per a ocupar el seient “B” de la Real Academia Española (RAE), vacant que va deixar Fernando Fernán Gómez, mort el novembre de 2007. La candidatura d’Azúa, Premi Herralde de Novel·la per Diario de un hombre humillado, compta amb l’aval de Luis María Anson, Luis Goytisolo i Juan Luis Cebrián.

Félix de Azúa es va donar a conèixer gràcies a la seva inclusió en l’antologia de José María Castellet Nueve novísimos poetas españoles. És autor de poemaris com Cepo para nutria, Lengua de cal i Farra; de novel·les com Las lecciones suspendidas, Última lección, Mansura, Historia de un idiota contada por él mismo o el contenido de la felicidad; i d’assajos com Baudelaire, El aprendizaje de la decepción, Lecturas compulsivas i La invención de Caín.

Per a ocupar el seient de la RAE, l’escriptor haurà de competir amb el director José Luis Borau, que també ha estat proposat per a substituir Fernán Gómez, amb el suport dels acadèmics Emilio Lledó, Antonio Mingote i Antonio Fernández Alba. La decisió, però, no se sabrà fins el dia de les votacions, que serà el 27 d’aquest mes.

Per la seva part, el recentment guanyador del Premi Salambó de narrativa, José María Merino, figura com a únic candidat per l’altra vacant que la RAE ha tret a concurs, la de Claudio Guillén.


   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2