Dimarts, 18 de juny de 2024Castellano  


Escriptors nord-americans rebran una compensació econòmica de Google per digitalitzar les seves obres
15nal14/11/2008

CEDRO estudia com pot afectar aquest acord als autors espanyols

L’associació d’escriptors d’Estats Units Authors Guild i l’Associació Americana d’Editors (APP) han arribat a un acord amb Google per acabar amb el litigi que mantenien des de fa dos anys en relació al projecte de digitalització de llibres del conegut cercador. La demanda, interposada per les dues agrupacions d’autors i editors, qüestionava el pla de Google de digitalització de llibres dels fons de diferents biblioteques d’Estats Units subjectes a drets d’autor sense el permís explícit dels titulars de drets, per al seu projecte de Google Book Search.

L’acord permetrà a escriptors i editors rebre una compensació econòmica per la publicació de les seves obres a través de Google Book. Concretament, l’empresa ha acceptat pagar 125 milions de dòlars que, segons un comunicat, s’utilitzaran per la creació d’un registre de drets editorials, el pagament de despeses legals i per a pagar als titulars de les obres que ja han estat escanejades en el marc d’aquest projecte.

Després d’aquest acord, el Centro Español de Derechos Reprográficos (CEDRO) està analitzant com pot afectar als autors i editors espanyols aquesta mesura i es compromet a informar-los el més aviat possible les repercussions pràctiques.

   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2