Dimecres, 6 de juliol de 2022Castellano  


Cristina Peri Rossi guanya el premi de poesia Loewe amb ‘Play Station’
28/11/2008

Es tracta de la primera dona que rep aquest guardó, després de 21 edicions


Cristina Peri Rossi (Foto:Carme Esteve)
 
L’escriptora Cristina Peri Rossi, sòcia de l’ACEC, ha estat la guanyadora del Premi Internacional de Poesia Fundació Loewe, per la seva obra Play Station. És la primera vegada que una dona s’endú aquest guardó, un dels de major relleu en poesia a Espanya, dotat amb 20.000 euros, en la seva vint-i-unena convocatòria.

Play Station és un poemari de crítica de la societat actual, “un llibre contra les aparences, escrit posant-me en el lloc dels perdedors”, tal i com va explicar l’escriptora dimecres passat quan va saber que era la guanyadora. L’obra parla sobre “la soledat i la desil·lusió davant les relacions humanes, de l’evolució de la societat en un món contemporani en el qual només queden els jocs de les màquines”. Play Station sortirà publicat a Visor.

Rossi també va tenir paraules per al jurat –format per Víctor García de la Concha, Francisco Brines, José Manuel Caballero Bonald, Luis Antonio de Villena, Jaime Siles, Antonio Colinas i Vicente Valero–, que va qualificar d’“audaç” per haver escollit la seva obra.

L’escriptora va néixer l’any 1941 a Montevideo, però viu a Barcelona des de 1974. És poeta, novel·lista, assagista, traductora i periodista, i compta amb una extensa obra publicada. Entre els seus poemaris cal destacar Descripción de un naufragio (1975), Diáspora (2002) i Estado de exilio (2003). Pel que fa a la seva faceta com a narradora, ha publicat títols com La tarde del dinosaurio (1980), La rebelión de los niños (1980), La nave de los locos (1984), Por fin solos (1994) i El amor es una droga dura (1999). Rossi també és autora dels assajos Julio Cortázar (2000) i Cuando fumar era un placer (2002).

Llegiu la notícia apareguda en alguns mitjans de comunicació:

Cristina Peri Rossi, primera mujer que gana el Loewe de Poesía (El País)
La hispano-uruguaya Cristina Peri Rossi gana el Premio Loewe de Poesía (La Razón)
Cristina Peri Rossi: 'Me honra ser la primera mujer que gana el Premio Loewe de Poesía' (El Mundo)

   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2