Dilluns, 20 de maig de 2024Castellano  


Esther Tusquets mor als 75 anys a causa d’una malaltia pulmonar
23/7/2012(Foto:)
 

L’escriptora i editora Esther Tusquets i Guillén, sòcia de l’Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya (ACEC), ha mort aquest dilluns, 23 de juliol, a causa d’una malaltia pulmonar quan es trobava ingressada a l’Hospital Clínic de Barcelona. Tusquets tenia 75 anys i patia parkinson, tot i que això no li va impedir que el passat Sant Jordi publiqués la que, finalment, ha acabat sent la seva última obra: Tiempos que fueron. El llibre és un recull de memòries escrit a quatre mans junt amb el seu germà, l’arquitecte Òscar Tusquets, en què retraten els anys de postguerra a partir de les vivències d’una família benestant de Barcelona.

Nascuda el 30 d’agost de 1936 a la capital catalana, Esther Tusquets s’havia dedicat a la docència fins que, als anys seixanta, va endinsar-se al món editorial. Des d’aleshores, la seva trajectòria literària va estar especialment marcada per l’Editorial Lumen, que va fundar i dirigir durant més de quaranta anys. La seva faceta com a editora es complementa amb la publicació d’una vintena de títols propis, entre els quals destaca la trilogia novel·lesca formada per El mismo mar de todos los veranos, El amor es un juego solitario i Varada tras el último naufragio.

L’ACEC va homenatjar Esther Tusquets l’any 2006 en un acte al Col·legi de Periodistes de Catalunya, que va comptar amb la participació del seu germà Òscar, així com de Jorge Herralde, Nora Catelli, Ana María Moix i Cristina Peri Rossi. Les intervencions d’aquest esdeveniment es van recollir en el número 27 de la col·lecció Cuadernos de Estudio y Cultura, de l’ACEC. L’escriptora i editora ja havia rebut prèviament altres reconeixements i guardons com la Creu de Sant Jordi o el Premi Ciutat de Barcelona.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2