Dimarts, 28 de maig de 2024Castellano  


L'ACEC, en defensa de la cultura
26/7/2012(Foto:)
 

Davant de les dificultats d'ordre econòmic que afecten el país en conjunt i la Cultura en particular, la direcció de l'ACEC creu necessari recordar als seus socis, i fer-ho saber als qui no en tinguin coneixement, que des del primer moment hem tingut representants en els organismes de seguiment de les accions de l'Administració pública, i que per tant hem estat a primera línia en les respostes que de forma majoritària s'han considerat oportunes. En concret, en aquests últims temps hem participat activament en les accions del col·lectiu “NO RETALLEU LA CULTURA”, format per la majoria d'associacions dels diferents gremis artístics de Catalunya.

Tot i això, i atesa la ferotge perseverància de les diverses administracions públiques contra la Cultura, creiem necessari adreçar-nos directament als associats per deixar constància del nostre refús frontal i sense pal•liatius a les últimes accions dels Governs central i autonòmic, en concret a la nova tongada de retallades, i a l'augment de l'IVA que afecta la vida quotidiana dels ciutadans en general, i diversos gremis de la Cultura en particular (amb un increment desproporcionat del 8 al 21%).

En les actuals circumstàncies, l'única sortida que té el país passa per una millora de prestacions que en faci augmentar la competitivitat en tots els terrenys, i això és impossible sense l'incentiu de la formació i l'augment de la qualitat intel·lectual de la població. Si en lloc d'incentivar la Cultura –o com a mínim de deixar-la en l'estat ja precari en què estava– es va en direcció contrària i se l'ataca d'aquesta manera, la qualificació més suau per les accions de les actuals administracions de l'Estat és de suïcida.

Malgrat que tots els elements es presenten en contra, que els nostres associats tinguin la seguretat que la direcció de l'ACEC no defallirà, en la mesura de les forces disponibles, en la requesta per la dignitat dels escriptors i dels traductors d'aquest país.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2