Dissabte, 3 de juny de 2023Castellano  


Veneçuela centra la primera trobada de Compartir Memòria i Poesia
23/10/2012(Foto:Carme Esteve i Pla)
 

Mario Lucarda, Antonio Tello i Theofile Abessolo han estat els convidats d’excepció de la primera sessió del curs del programa Compartir Memòria i Poesia. La trobada, enfocada en diverses lectures comentades, vol obrir un espai de cooperació i intercanvi d’experiències entre escriptors d’ambdues bandes de l’Atlàntic. Per això, en la seva primera edició, l’acte s’ha centrat en obres d’origen veneçolà.

Amb Emilio Chirino com a mestre de cerimònia, els autors escollits per Lucarda i Tello han estat Vicente Gerbasi i José Barroeta, a través dels quals s’ha intentat reflectir la realitat de Veneçuela posant com a exemple la seva literatura. Per la seva part, Abessolo ha recitat alguns versos en la seva llengua materna –el fang–, originària de la família bantu i parlada, entre altres zones, al sud del Camerun, el seu país natal.

La bona acollida que ha tingut la jornada dedicada a Veneçuela ha propiciat que els organitzadors en vulguin preparar una continuació més extensa de cara a la primavera vinent, pels volts d’abril o maig. De moment, el que ja té data assegurada és la nova sessió del programa Compartir Memòria i Poesia, que torna el proper 15 de novembre amb una entrega dedicada a la diversitat lingüística de la península (un territori en el qual conviuen castellà, català, portuguès, gallec, èuscar i aranès). En aquest cas, els convidats seran els també socis de l’ACEC José Florenciano i Rodolfo Häsler.Galería fotogràfica
   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2