Diumenge, 19 de maig de 2024Castellano  


L’ACEC i la seva oferta d’activitats
28/11/2008


El taller de literatura i psicoanàlisi, sota el títol “La creació literària i el concepte d’autor”, va celebrar el passat dijous 20 de novembre, la seva cinquena sessió a l’Ateneu Barcelonès. El taller, coordinat per Antoni Colom i Alejandro Gómez Franco, té com a objectiu desplegar les diferents maneres d’aproximació a la intersecció entre la literatura i la psicoanàlisi. Les reunions són mensuals, però tenen una continuïtat al bloc: http://escrituraypsicoanalisis.blogspot.com

“Pensem que el text està determinat per la voluntat expressiva que l’autor exerceix en funció de l’estil. Però, al mateix temps, hi ha una sobredeterminació que regeix l’escriptura més enllà de la voluntat de l’escriptor”, explica Gómez Franco.

A partir del text de referència 24 horas en la vida de una mujer, d’Stefan Zweig, el taller va tractar, entre d’altres, l’àmbit de l’espai literari, que “s’inscriu en el registre de la veritat, mentre que la ficció literària apunta a la veritat”. Dins aquest espai literari, segons van comentar els coordinadors, “cada autor assumeix la responsabilitat del seu estil”.

La propera sessió del taller serà dijous 18 de desembre, a les 20 hores, a l’Aula dels Escriptors de l’Ateneu Barcelonès.

Properes activitats

L’agenda d’activitats proposada aquest mes de desembre per l’ACEC, abans de la pausa nadalenca, s’enceta amb la presentació del llibre Los fantasma y el agua, d’Esperanza Navarro, dilluns 1, a les 19.30 hores. A l’acte hi participaran, a banda de l’autora, Ramon Ripoll i María Dolores Gispert.

Dijous 4 de desembre, a les 19.30 hores, l’Aula dels Escriptors de l’Ateneu acollirà una nova sessió de l’exitós cicle “Encontres 080.” Aquest cop, Albert Tugues, coordinador de les trobades, planteja el següent interrogant: “Poesia i humor?” Hi participaran Neus Aguado i Marc Romera.

Àngels Cardona i Josep Anton Soldevilla, per altra banda, seran els encarregats de presentar el llibre Temblor del árbol, de Teresa Ortiz, dilluns 15 de desembre, a les 19.30 hores, també a l’Aula dels Escriptors.

   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2