Dissabte, 3 de juny de 2023Castellano  


Els versos d’Espriu se senten arreu
22/1/2013(Foto:Any Espriu)
 

L’emblemàtic Palau de la Música acull, demà dimecres, 23 de gener, l’acte que donarà el tret de sortida a l’Any Espriu per commemorar el centenari del naixement del poeta català. L’espectacle, dirigit per Xavier Albertí, combinarà poesia, teatre i música de la mà de poetes com Miquel de Palol –president de l’ACEC–, Josep Maria Sala i Valldaura o Josep Pedrals; actors com Carme Sansa, Enric Majó o Pere Arquillué; i músics com Sílvia Pérez Cruz, Toti Soler o el Cor del Gran Teatre del Liceu. Miquel de Palol serà l’encarregat de glosar la figura de Salvador Espriu, en una reflexió sobre “la llum que pot oferir el seu pensament en els moments que estem vivint”.

Sota l’eslògan d’Ens mantindrem fidels, l’Any Espriu es posa en marxa amb la voluntat de contribuir a divulgar l’obra del poeta, realçar-ne el seu caràcter cívic i projectar la seva imatge de defensa de la llengua i els drets nacionals de Catalunya. El comissari de l’Any Espriu, Xavier Bru de Sala, ha subratllat que, durant tot l'any, la commemoració “tindrà un caràcter cívic i ètic”.

En aquesta mateixa línia, el conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, ha lloat la “fidelitat” de l’escriptor d’Arenys de Mar a la llengua catalana, “impedint la seva destrucció i desaparició durant els anys de dictadura franquista”. Aquest compromís també li ha valgut el reconeixement de l’Ajuntament de Barcelona, que li aixecarà una escultura en un lloc de la ciutat encara per determinar. 

L’Any Espriu, precisament, ha estrenat avui la seva pàgina web. Un dels actes centrals de l’Any Espriu serà la presentació de l’exhaustiva biografia Espriu Transparent, escrita per Agustí Pons. El centenari del seu naixement també tindrà repercussió amb l’exposició He mirat aquesta terra, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), i amb un espectacle en què joves autors del país musicaran els seus versos. Així mateix, les seves obres s’incorporaran a les programacions dels principals teatres i festivals, i cada dia de l’any es publicarà un dels seus versos en diversos mitjans de comunicació i a les xarxes socials.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2