Dilluns, 5 de juny de 2023Castellano  


Trobades literàries, tallers i presentacions de llibres a l’ACEC
12/12/2008(Foto:)
 
L’actriu Esperanza Navarro, acompanyada per Ramon Ripoll i Maria Dolores Gispert, va presentar la seva novel·la Los fantasmas y el agua (Marrè Produccions Editorials), el passat 1 de desembre, a l’Aula dels Escriptors de l’Ateneu Barcelonès. L’obra, la primera que escriu Navarro, se situa a Venècia i narra les inquietuds d’una escriptora que arrossega una frustració que la priva de l’èxit i de l’amor.

Per altra banda, l’ACEC va oferir, el passat dijous 4 de desembre, una nova sessió del cicle Encontres 080, coordinat per Albert Tugues. Sota el títol “Poesia i humor?”, els escriptors Neus Aguado i Marc Romera van debatre sobre fins a quin punt l’humor pot ser un tema interessant dins el món de la poesia. L’objectiu de la sessió, segons Tugues, era explicar que “mitjançant l’humor, la ironia i la sàtira es pot fer bona poesia, poesia de qualitat que parla de coses interessant d’una manera més fresca”. Durant la tertúlia, es van mencionar diferents poetes, tant en llengua catalana com castellana, que combinen poesia satírica o humorística amb altres tipus de poesia, com Pitarra i el Rector de Vallfogona o Quevedo, Góngora i Cervantes, autors aquests tres últims que “utilitzaven la poesia satírica per criticar-se entre ells”. Una altra de les conclusions de la trobada va ser que “els poetes exclusivament humoristes no existeixen”.

La propera sessió del cicle Encontres 080 tindrà lloc el 13 de gener de 2009 i, amb la participació de Miquel de Palol i Pura Salceda, tractarà sobre la poesia eròtica.

Properes activitats

L’ACEC continua la seva programació cultural d’aquest mes de desembre el proper dilluns, 15, a les 19.30, amb la presentació del llibre Temblor del árbol, de Teresa Ortiz, a càrrec d’Àngels Cardona i Josep Anton Soldevilla.

El 18 de desembre, abans de la pausa nadalenca, Antoni Colom i Alejandro Gómez Franco, oferiran la sisena sessió del taller de literatura i psicoanàlisi, que, sota el títol, “La creació literària i el concepte d’autor”, tornarà a desplegar les diferents maneres d’aproximació a la intersecció entre literatura i psicoanàlisi. L’acte se celebrarà a les 20 hores i tindrà continuïtat, com cada mes, al bloc: http://escrituraypsicoanalisis.blogspot.com.

El mes de gener, per altra banda, ve marcat per la presentació de llibres, de diferents gèneres i autors. Així, dilluns 12, a les 19.30 hores, l’Aula dels Escriptors de l’Ateneu Barcelonès acollirà la presentació de Fiebre i ciudad, d’Andreu Navarra (Diógenes Internacional Ediciones), a càrrec d’Eduardo Moga i Isabel Huete.

Lluís Martí serà l’encarregat, el dia 19, de presentar l’obra de Francisco Zaragoza El murmullo de las aguas bravas (Editorial Hipálage); i dilluns 26 de gener, a la mateixa hora, David Castillo presentarà La feria de los sentidos (Maikalili Edicions), de Mercedes Sánchez.Galería fotogràfica
   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2