Dimecres, 7 de juny de 2023Castellano  


El CSIC despulla les interioritats creatives de Nova York
2/5/2013(Foto: HM)
 

El vicepresident de l’ACEC, Valentí Gómez i Oliver, participarà al cicle de conferències Els Estats Units en clau cultural amb la ponència Nova York: la ciutat global vista a través de les muses d’Heròdot. La sessió tindrà lloc el proper 6 de maig, a les 18 hores, a la sala d’actes de la Residència d’Investigadors CSIC.

En la seva intervenció, Gómez i Oliver desvelarà algunes de les característiques ontològiques de la ciutat nord-americana des d’una perspectiva diferent del que és habitual: mitjançant les muses. Uns personatges que, segons el mateix Heròdot, protegeixen i estimulen els impulsos creatius dels éssers humans. A partir del seu poemari Nova York, al qual li ha dedicat gairebé vint anys de la seva vida, l’escriptor i traductor desgranarà diversos aspectes de la metròpololi novaiorquesa, passant de la història, la música o la dansa fins a l’èpica, la comèdia i la tragèdia.

El cicle de conferències es completarà amb la ponència de Jesús María de Miguel, catedràtic de Sociologia de la Universitat de Barcelona, i la de María Jesús Buxó, catedràtica d’Antropologia Cultural de la mateixa Universitat de Barcelona.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2