Dimecres, 19 de juny de 2024Castellano  


Bel Olid, nova presidenta del CEATL
6/5/2013(Foto: HM)
 

L’escriptora, traductora i acadèmica Bel Olid ha estat escollida com a nova presidenta del Conseil Européen des Associations de Traducteurs Littéraires (CEATL) en l’assemblea general anual que l’entitat va celebrar l’últim cap de setmana d’abril a Viena. Olid, que hi assistia com a representant de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC), ha aconseguit el vot unànim de tots els membres de la junta directiva de la institució.
 
Professora de llengua i de didàctica a la Univesitat Autònoma de Barcelona i col·laboradora habitual en diversos mitjans de comunicació, Bel Olid compta amb una àmplia carrera literària. L’any passat, per exemple, es va endur el Premi Roc Boronat pel recull de contes Celobert amb papallones. I, anteriorment, ja havia estat guardonada amb el Premi Documenta, per la novel·la Una terra solitària; el Premi Rovelló, per l’assaig Les heroïnes contraataquen: models literaris contra l'universal  masculí, i el Premi Qwerty, pel conte infantil Crida ben fort, Estela!.
 
El principal objectiu de la nova presidenta és que el CEATL segueixi sent el principal interlocutor europeu en el camp de la traducció literària. Fundada el 1993 com una organització internacional sense ànim de lucre, l’entitat exerceix de plataforma perquè les diferents associacions europees de traductors literaris uneixin esforços i intercanviïn punts de vista i experiències per millorar les seves condicions de treball. Actualment, compta amb 32 associacions de 26 països diferents, que representen al voltant de 10.000 professionals. L’ACEC en forma part.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2