Dimarts, 25 de juny de 2024Castellano  


França estableix un model de contracte-tipus entre editors i escriptors
21/5/2013(Foto: Emol)
 

El govern francès ha firmat un acord amb les associacions d’editors i d’escriptors per elaborar un contracte d’edició digital especialment pensat per la indústria del llibre. El conveni, que s’ha forjat sota la influència de la ministra de Cultura, Aurélie Filipetti, pretén enterra d’una vegada per totes el conflicte que ha enfrontat autors i editors durant els últims anys.

L’escull principal de la negociació era la clàusula de reversibilitat, que tornava els drets d’un llibre digital al seu autor si l’editor no l’explotava adequadament. Finalment, els autors han cedit als editors que retinguin els drets de les seves obres, a canvi d’obtenir una sèrie de garanties. La més important: que els editors hauran d’informar regularment del nivell de vendes de les obres, si no volen veure retirat el seu dret d’edició. A més, els escriptors- o a través del seu agent- i els drets de l’obra impresa també s’estendran als contractes d’edició digital.    

Les pugnes entre autors i editors no són noves a França. El baròmetre que elabora anualment la SCAM (Société Civile des Auteurs Multimedia) ha reflectit la creixent insatisfacció dels escriptors francesos respecte la distribució dels seus drets digitals, que va disminuir al 61% al 2012, 10 punts percentuals menys que l’any anterior.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2