Dissabte, 15 de juny de 2024Castellano  


Els delictes contra la propietat intel·lectual descendeixen un 25%
18/9/2013(Foto: RTVE)
 

La Fiscalía General del Estado ha indicat en la seva Memòria Anual que el número de delictes contra la propietat intel·lectual va descendir un 25% durant el 2012. Un descens que arriba al 50% si es compara amb el registrat l’any 2009. La Fiscalía admet que la disminució de delictes ve propiciada, en gran part, per la facilitat d’accés a material audiovisual a través d’Internet. De fet, la memòria senyala que els delictes contra la propietat intel·lectual associats a les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) sí que han augmentat.

Per combatre’ls, la Fiscalía proposa la introducció de la pena de presó –que aniria dels sis mesos als dos anys– per als responsables de pàgines web d’enllaços que facilitin l’accés irregular a continguts protegits, sense comptar amb el permís dels titulars dels seus drets d’autor. El Ministerio Fiscal vol afegir el més aviat possible aquesta modificació al Codi Penal i, per això, ja ha demanat una nova redacció dels articles esmenats. 

Segons els experts, l’aplicació de mesures dissuasives contra la pirateria resulten imprescindibles a l’Estat espanyol per poder combatre els constants atacs a la propietat intel·lectual i el dret d’autor. Aquestes mesures, que a diferència d’altres països europeus no han sigut encara adoptades, haurien d’implantar-se junt amb iniciatives educatives que aconsegueixin desenvolupar una nova cultura entorn al malmès dret d’autor. Espanya encapçala, segons els observadors nord-americans, la llista d’estats amb major nombre de delictes de pirateria digital.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2