Dimarts, 31 de gener de 2023Castellano  


José Luis García Herrera guanya el certamen poètic Mujeres Silenciadas, Argentina Rubiera
24/9/2013(Foto: aAbrera)
 

El poeta i soci de l’ACEC José Luis García Herrera (Esplugues de Llobregat, 1964) ha obtingut el primer premi del sisè certamen de poesia Mujeres Silenciadas, Argentina Rubiera, en un emotiu acte celebrat a la Casa de Cultura Escuelas Dorado de Langreo (Astúries). García Herrera ha sigut guardonat per la seva obra La casa de atrás, inspirada en les golfes de la casa on va viure Ana Frank. Un emplaçament mundialment conegut gràcies al diari íntim de la protagonista, en el qual va deixar constància dels gairebé dos anys i mig que va passar ocultant-se dels nazis a Àmsterdam durant la Segona Guerra Mundial.

L’organització del certamen, a càrrec del col·lectiu Les Filanderes i de l’associació de dones El Fresno, ha destacat l’obra de García Herrera entre els més de setanta treballs rebuts en la present edició. Es tracta d’obres procedents de diferents racons del planeta, que han deixat constància de la repercussió internacional del guardó. El premi reconeix “la tasca de les dones que van viure els avatars de la guerra i van deixar constància d’allò viscut perquè no s’oblidi mai”. Valors que també s’aprecien en el treball presentat per José Luis García Herrera, ja que s’hi coneixen les penúries que va viure Ana Frank perquè l’únic supervivent de la seva família, el seu pare Otto, va decidir publicar el diari íntim de la seva filla.

Aquest és el segon premi que José Luis García Herrera rep a Astúries, ja que el 1997 va guanyar el Premio Elvira Castañón. Al llarg de la seva carrera poètica, a més, ha aconseguit que els seus treballs –tant en català com en castellà– s’hagin traduït a l’eusquera, a l’italià, al portuguès, al francès i al txec.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2