Diumenge, 5 de febrer de 2023Castellano  


Ignacio Bellido i Eudald Escala inauguren el curs literari d'El Laberinto de Ariadna
30/9/2013(Foto: El Laberinto de Ariadna)
 

Hi ha tertúlies que perduren en el record per la personalitat dels convidats. Això és el que va ocórrer el passat 6 de setembre amb Ignacio Bellido i Eudald Escala en la primera sessió del present curs d'El Laberinto de Ariadna. Els dos van ser presentats per Felipe Sérvulo, president d'aquest col·lectiu literari.

A més de poeta d'alçada i autor de vuit llibres, amb diversos premis de poesia i narrativa inclosos, Bellido és doctor en Medicina per la Universidad de Salamanca amb la qualificació d'excel·lent cum laude. Ha exercit com a professor del mateix centre universitari durant tres anys i és especialista en Psiquiatria amb formació psicoanalítica. El 1960 va acreditar els seus grans dots d'actor a la companyia del Teatro Universitario amb obres de Brech, García Lorca, Luigi Pirandello, Lope de Vega o Ionesco, i va ser partenaire de la gran actriu salmantina Charo López en la primera obra que va representar. Després d'aquesta etapa, se'n va anar a la Yale University, als Estats Units, on es va centrar en la investigació aplicada a la psiquiatria comunitària.

Per la seva part, Eudald Escala és poeta i traductor. Entre les seves obres hi figuren La nit i els miralls, Miralls trencats, La mort del pare, Adiós Lisboa, Santa Lesbiana de Arjo o Maldita tú eres entre todas las mujeres. Però, probablement, on la figura d'Escala s'engrandeix és en la seva faceta de cantautor. Versions de poetes de la Generación del 27, poetes catalans, versions al català de Leonard Cohen i els seus propis poemes musicats formen el seu principal repertori.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2