Dijous, 2 de febrer de 2023Castellano  


El món de la cultura recorda Vázquez Montalbán en el desè aniversari de la seva mort
17/10/2013(Foto: El Periódico)
 

El dijous 17 d’octubre s'han complert deu anys de la mort de Manuel Vázquez Montalbán (Barcelona, 1939 – Bangkok, 2003)  i, per commemorar-ho, el Centre Cívic de Vallvidrera i altres emplaçaments culturals del país han organitzat una sèrie d’actes literaris en el seu record. Coincidint amb la commemoració, el seu fill Daniel Vázquez Sallés acaba de publicar un llibre dedicat al seu pare. Recuerdo sin retorno (Editorial Península) és un viatge per la vida de Vázquez Montalbán, en el qual les vivències quotidianes es barregen amb episodis transcendentals de la història de Catalunya i Espanya, sense passar per alt la seva passió per l’escriptura i el periodisme. 

Daniel Vázquez Sallés (Barcelona, 1966) és escriptor i periodista especialitzat en crònica gastronòmica i cinematogràfica. Llicenciat en Periodisme i Cinematografia, ha estat vinculat al món del setè art com a auxiliar de direcció i producció. Un sector en el qual ha realitzat tres curtmetratges a través de la seva pròpia productora Cuarteto. Des de fa uns anys, es dedica íntegrament a la novel·la i a les col·laboracions periodístiques en diaris com La Vanguardia, El Periódico de Catalunya, El País o El Mundo.

En l'àmbit literari, Recuerdo sin retorno és el seu cinquè llibre. Anteriorment, Vázquez Sallés ja ha havia publicat Flores negras para Michael Roddick (2003), Comer con los ojos (2006), La fiesta ha terminado (2009) i El intruso (2013).

Comentari d'Albert Tugues sobre el desè aniversari de la mort de Manuel Vázquez Montalbán   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2