Diumenge, 29 de gener de 2023Castellano  


Poesia contra l'especulació immobiliària
21/10/2013(Foto: Janet Xirgu)
 

Aquest cap de setmana, dissabte a la tarda, un grup de poetes es va reunir al davant de l’antic edifici Estel, que era propietat de Telefónica, per dur a terme una acció poètica reivindicativa sobre l’habitatge i contra l’especulació immobiliària. Aquest edifici, situat a l’Avinguda Roma, a Barcelona, va ser notícia a causa de les denúncies dels veïns per l’estat d’abandonament i alguns incidents provocats pels ferrovellers que entraven al seu interior a la recerca de cables de coure, canonades, aixetes i altres materials.

L’acte va consistir en una pintada de veu: una lectura de poemes al davant de l’entrada de l’edifici abandonat. Una lectura combativa amb la presència d’alguns poetes, amics, veïns i nens del barri. Es van llegir poemes de Joan Vinyoli, Montserrat Abelló, J. V. Foix, Carles Riba, Pere Quart, Joan Brossa, Vicent Andrés Estellés, Miquel Bauçà, Roser Iborra, Jordi Domènech, Francesc Prat i Figueres, Tomàs Camacho, Jordi Guardans, entre altres, així com alguns poemes dels poetes que van protagonitzar l’acció poètica urbana. 

El projecte va ser de Jesús Aumatell, poeta i editor d’Emboscall, i a l’acció hi van participar Òscar Rocabert, Dani Baldrís, Àngel Rodríguez Lozano (que havia estat convidat uns dies abans en la represa del cicle Veus Noves, a l’ACEC) i el mateix Jesús Aumatell. A més, també hi van assistir altres artistes i poetes, com el pintor Adrià Ciurana i el vocal de l’ACEC Albert Tugues.

Comentari d'Albert Tugues sobre l'abandonament de l'antic edifici Estel   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2