Dilluns, 6 de febrer de 2023Castellano  


Rosa Lentini presenta 'Tsunami', el seu nou llibre
30/10/2013(Foto: A. T.)
 

A la Galeria Ignacio de Lassaletta, Lourdes Cirlot va presentar el llibre Tsunami (Editorial Igitur), de Rosa Lentini, poema llarg estructurat en 17 parts o poemes dins del poema, amb aquarel·les de Rosa Agenjo i un pròleg de Ricardo Cano Gaviria.

Lourdes Cirlot, a la presentació, va indicar que en aquest poema Rosa Lentini “estableix un paral·lelisme entre el tsunami i la vida de l’ésser humà”, on “elements purament físics com l’aigua, les pedres, els brancatges, al·ludeixen pensaments, somnis i records reals i imaginaris”. 

Així mateix, destacava el procés, l’operació poètica, en el qual “l’extern s’interrelacionava amb l’intern (el fora i el dins, en paraules de Lentini), quedant tot interconnectat. Encara, “tot i això, es busca una frontera”, i va citar els versos: ¿Nosotros somos extranjeros? / ¿Es ésta la frontera? (del poema Sobre el puente). Afegir que aquest vers de trobada, interrogant, ¿Es ésta la frontera?, apareix en diferents dels poemes que conformen Tsunami.  

Ricardo Cano, al pròleg del llibre, també incideix amb el tema de “les fronteres interiors que ens permeten viatjar cap a dins”. Viatge interior del poeta, lloc ascètic de trobada de l’experiència amb la paraula poètica, “d’on podria inferir que el poeta és un ésser nascut dos cops al llenguatge; i que la maduresa especial que rep de les paraules no és, probablement, més que un descobrir-se a si mateix a un nivell superior, una iniciació”. 

També ens adverteix que del relat poemàtic d’aquest llibre, Tsunami, “tant sols observem uns fragments, unes restes que van aflorant a la superfície de l’aigua-memòria, que és també aigua-esdeveniment, com si el fet de la sèrie poètica fos ella mateixa un petit tsunami”.

Lourdes Cirlot també es va referir a la pintora Rosa Agenjo, autora de les set aquarel·les que il·lustren el llibre i que resumeixen de manera visual els versos del llarg poema, aconseguint traslladar al terreny pictòric i desvetllar “allò insòlit, misteriós i al mateix temps terrorífic, que configura el poema de Rosa Lentini”.

Va finalitzar l’acte amb la lectura oferta per Rosa Lentini dels poemes El lado teórico i El ave.

A. T.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2