Dijous, 9 de febrer de 2023Castellano  


Poesia amb formes diverses a la Casa degli Italiani di Barcellona
15/11/2013(Foto: Diario de León)
 

Dilluns passat, 11 de novembre, la Casa degli Italiani di Barcellona va acollir la presentació del llibre bilingüe italià-castellà Dipingere la luce / Pintar la luz. El títol antologa l'obra poètica de Gustavo Vega, soci de l'ACEC, en la qual es mostra una obra experimental de naturalesa diversa (poemes conceptuals, visuals i escènics) i amb predomini de la poesia visual, a la qual hi aplica les tècniques més avanguardistes.

L’acte es va desenvolupar a dues veus. Dues presències que es combinen, es creuen i es complementen a la recerca del contrast. Aquestes dues visions són la del mateix autor, Gustavo Vega, i la del Rosa Maria Torrens Guerrini, poeta catalanoitaliana que es caracteritza per un to íntim carregat de personalitat. Més enllà de la poesia, la presentació de Dipingere la luce / Pintar la luz també va servir per inaugurar l’exposició Calligrafia del Silenzio, Poesie Grafica, també confeccionada per Vega.

Gustavo Vega és un poeta i performer doctorat en Filologia i Literatura Espanyola i llicenciat en Filosofia. La seva tesi doctoral, Poesía visual en España (1970-1995), va guanyar un dels Premis Extraordinaris de la Universitat de Barcelona. Ha exercit de professor en diverses universitats espanyoles i argentines, a més d’haver fet cursos i seminaris sobre Poesia, Filosofia i Història de l’Art.

Per la seva part, Rosa Maria Torrens Guerrini exerceix com a professora a la Universitat de Barcelona i és doctora en Lingüística General i Filologia Romana. Es defineix artísticament com a poeta, narradora i rapsode, formada en àrees multidisciplinàries com el teatre, el cant, la dansa i la improvisació. Guerrini també ha rebut, junt amb Emili Boix, el Premi Lupa d’Or 2011 de l’Institut d’Estudis Catalans pel llibre Les llengües al sofà. Aproximació a la transmissió del català en parelles lingüísticament mixtes dels països de llengua catalana.Galería fotogràfica
   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2