Diumenge, 5 de febrer de 2023Castellano  


Jaume Sisterna mor als 83 anys
18/11/2013(Foto: El Blog de l'ORINAL)
 

El poeta i dramaturg català Jaume Sisterna va morir divendres passat, 15 de novembre, als 83 anys d’edat. Sisterna era soci de l’Ateneu Barcelonès i freqüentava els actes organitzats per l’ACEC. Els seus últims anys de vida va passar-los en solitud, sense pràcticament contacte amb el seu entorn més proper.

Nascut a Barcelona el 1930, Jaume Sisterna va estudiar a l’Institut del Teatre de la capital catalana i va formar part de grups poètics com O Així (amb Jordi Pope i Enric Casasses) o La Sopa Negra (amb Joan Vinuesa). La seva relació amb els escenaris sempre va ser intensa, fins al punt d’escriure obres pròpies com Era un noi tímid i innocent (1987) o L’arribada de la primavera (1992).

En l’àmbit literari, ha sigut guardonat amb el Premi Hortavui per Mal de poesia (1986) i el Premi Marià Manent per Novembre del meu any de néixer i morir (1988). A més, també ha publicat els poemaris Els autobusos porten a l’infinit (1997), La senyora (2000), Feines de no gaire (2008) i Home enlloc (2008). 

Estudiosos de la seva figura destaquen que Jaume Sisterna tenia una obra inèdita molt extensa. De fet, la filòloga Anna Biayna ja fa tres anys que en prepara una recopilació completa amb totes les seves creacions literàries que no van veure la llum. Així mateix, l’escriptor i soci de l’ACEC David Castillo ha anunciat que properament se li farà un homenatge.

Més informació al blog d'Albert Tugues   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2