Dimecres, 1 de febrer de 2023Castellano  


Marta Pessarrodona, Medalla d’Honor de la Ciutat de Terrassa
27/11/2013(Foto: Terrassa a la Mira)
 

L’Ajuntament de Terrassa ha guardonat la poeta, narradora i crítica literària Marta Pessarrodona amb la Medalla d’Honor de la Ciutat. El ple del Consistori terrassenc ha volgut premiar la seva conciutadana no només per la seva dilatada trajectòria literària, sinó també pel seu compromís amb la igualtat, la cultura i la literatura catalana. Pessarrodona, que és sòcia de l’ACEC, s’ha mostrat molt agraïda pel premi i ha tingut paraules d’elogi per a la seva família i per a la seva gran referència literària, l’escriptora Paulina Pi de la Serra.

Nascuda a la capital vallesana el 1941, Pessarrodona ha coordinat la Comissió Internacional per a la Difusió de la Cultura Catalana i també ha sigut lectora de castellà a la University of Notthingam. Ha cultivat el gènere biogràfic, l'assaig i la poesia, amb més d’una vintena d’obres publicades. En destaquen els retrats de Frederica Montseny, Maria Aurèlia Capmany o Montserrat Roig, a més de les traduccions d’autores com Susan Sontag, Doris Lessing, Simone de Beauvoir, Marguerite Duras o Virginia Woolf. 

El poemari Animals i plantes i els assaigs França: gener 1939. La cultura catalana exiliada i L'exili violeta li van valer, l’any 2010, el Premi Nacional de Literatura de la Generalitat. Un guardó que se suma a la Creu de Sant Jordi rebuda el 1997. Coincidint amb el lliurament de la Medalla d’Honor de la Ciutat, l’Ajuntament de Terrassa ha editat un opuscle dedicat a la seva figura dins de la col·lecció Homenatges.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2