Dilluns, 6 de febrer de 2023Castellano  


Eduardo Moga denuncia els aspectes més sòrdids de la societat en el seu nou poemari
10/12/2013(Foto: José Ángel Cilleruelo)
 

El passat 27 de novembre es va presentar a la llibreria La Central del Raval, a Barcelona, el darrer poemari d’Eduardo Moga, Insumisión, publicat per l’editorial hispano-mexicana Vaso Roto. La presentació va anar a càrrec del poeta, crític i traductor Jesús Aguado, que va considerar el llibre “un setge innovador a la realitat, o una forma sorprenent de defugir d’ella”. L’autor va llegir tres poemes, contextualitzant la seva gènesi i el seu propòsit, explicant que amb Insumisión volia “un abordatge diferent a una realitat que li pertorbava”. 

El poemari esta construït amb poemes en vers i poemes en prosa alternats. Els primers suposen una exploració amb la consciència del poeta –l’espai íntim, subjectiu, del jo–, en el qual es dirimeixen els dubtes interiors i els conflictes existencials. Els segons s’ocupen del nosaltres: d’aquell món sovint incomprensible en el qual hi abunda la injustícia i la mentida.

Insumisión aspira a denunciar els aspectes més sòrdids d’una societat creixentment inhòspita i, a la vegada, a reivindicar les figures memorables de la nostra història política i literària, que suposin una altra manera de comportar-se, una altra manera d’aproximar-se i jutjar el que succeeix, una altra forma de parlar i d’escriure, més veraç, més precisa i més humana.

Després de la lectura dels textos es va obrir un animat col·loqui amb els assistents, en el qual hi van participar, entre altres, els poetes José Ángel Cilleruelo, Sergio Gaspar i Jordi Trullàs.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2