Dissabte, 28 de gener de 2023Castellano  


La Fundació J. V. Foix publica l’onzè títol de la seva col·lecció
12/12/2013(Foto: Carme Esteve i Pla)
 

Dilluns passat, dia 9 de desembre, es va presentar a l’ACEC el llibre de J. V. Foix Amb versos de vacances, l’onzè títol que publica la Fundació J. V. Foix. La presentació va anar a càrrec de Margarida Trias. Com va dir al començament de l’acte, el llibre és un recull de setanta poemes en vers que inclouen les cartes i cròniques en les quals Foix reflectia l’ambient dels estius al Port de la Selva i que enviava als seus amics de Barcelona. Vuit d’aquestes composicions ja havien estat publicades, mentre que la resta són inèdites.

El poeta i traductor Josep Maria Fulquet, un dels joves que solia visitar Foix al carrer de Setantí, va reviure les reunions dels diumenges a la tarda a casa del poeta i va qualificar la publicació de llibre de “pompa i circumstància”. Va presentar J. V. Foix com “l’autor que aconsegueix fer la síntesi perfecta entre els clàssics medievals catalans i les diverses propostes de l’avantguardisme dels anys 20”.

Enrique Badosa, també poeta i traductor, va destacar la gran capacitat creadora de Foix així com la seva faceta periodística, la qual, sens dubte, va fer que Focius donés notícia del paisatge físic i social del Port de la Selva. Així mateix, va afirmar el gran coneixement d’una llengua que ha usat com pocs ho han fet.

Per tancar l’acte es van llegir unes quantes cartes i cròniques, i amb la lectura de la nadala També vindrem, Infant, a l’hora vella, a càrrec del traductor Joan Sellent, es va desitjar un bon Nadal a tots els assistents.Galería fotogràfica
   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2