Divendres, 30 de setembre de 2022Castellano  


Mor Joan Vergés, el poeta més cantat de les lletres catalanes
LíDIA PENELO17/2/2014(Foto:)
 

Joan Vergés, un dels poetes més musicats de les lletres catalanes, va morir ahir dilluns 24 de febrer a Barcelona. El mateix que estava previst un acte d’homenatge al poeta en el que hi havien de participar Toti Soler, Isidor Marí, Víctor Obiols, Cèlia Sánchez Mústich i diversos familiars del poeta. 


Joan Manuel Serrat, Maria del Mar Bonet o Quimi Portet són alguns dels cantautors que s’han identificat amb les paraules d’aquest poeta llicenciat en medicina i nascut el 21 de març del 1928 a Barcelona. Vergés que va començar a escriure versos a la seva època d’estudiant  ha estat guardonat amb el premi Joan Salvat-Papasseit (1965) amb El gos,  el Carles Riba (1968) amb La vida nova i el premi Ribas i Carreras dels Recull de Blanes (1986) amb Com un bosc silenciós.


Vergés i la música


Des que va publicar el seu primer poemari Soledat de paisatges el 1961, diversos músics i cantautors vinculats a la Nova Cançó es van interessar pels seus versos. El guitarrista i cantant, Toti Soler, va ser un dels primers, i un dels que més vegades ha musicat a Vergés. Fins i tot Ovidi Montllor va gravar Petita i blanca amb música de Toti Soler al seu disc Bon vent i barca nova


El darrer poemari publicat de Vergés és Ara és trist editat per Mirall de Glaç. Però pels amants de la seva poesia, al web del poeta, hi trobareu una selecció de poemes de cadascun del seus llibres.

L’acte d’homenatge a Joan Vergés, organitzat per la Institució de les lletres catalanes al Palau Robert de Barcelona es va convertir de manera imprevista en un sentit homenatge pòstum.    
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2