Dissabte, 4 de febrer de 2023Castellano  


Mor el poeta Leopoldo María Panero, un dels 'novísimos' més transgressors
ACEC6/3/2014(Foto:)
 
Fill i germà de poetes, Leopoldo María Panero, exponent de la poesia transgressora i membre del grup dels novíssims, va morir als 65 anys d'edat a Las Palmas de Gran Canària, deixant darrere seu una obra marcada pel desencís i la bogeria.
Segons va confirmar a Efe el seu editorial Huerga i Fierro, Leopoldo María Panero va morir en la nit d'aquest dimecres mentre dormia a l'Hospital Rei Joan Carles I de la capital de Gran Canària, en la unitat psiquiàtrica Panero era tractat des de 1997.

Nascut a Madrid, el 16 de juny de 1948, i fill de Leopoldo Panero, una de les millors veus líriques de la postguerra espanyola, i l'escriptora i actriu Felicitat Blanc, era germà del també poeta Juan Luis Panero i de " Michi " Panero.
"Amic Leopoldo María Panero, sempre has estat un extraordinari poeta, fidel i amic dels teus amics. Allà on siguis que sàpigues que et trobarem a faltar", indica el comentari que l'editorial va penjar avui a Facebook, que finalitza amb un "Et volem. Descansa en pau".

Escriptor des de la seva més tendra infància, va estudiar Filosofia i Lletres, que va abandonar en segon curs en protesta contra el "coneixement formal" i "sense connexió", i des que va complir els 19 anys va viure en diverses etapes reclòs en hospitals psiquiàtrics.

Va publicar per primera vegada el 1968, el poemari Pel camí de Swant, al qual van seguir Així es va fundar Carnaby Street ( 1970 ), Teoria  ( 1973 ) i moltes altres de caràcter autobiogràfic, entre elles una antologia poètica el 2003, amb la qual va obtenir el Premio Estaño de Literatura.


   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2