Dijous, 2 de febrer de 2023Castellano  


Repàs a la nova reforma de la llei de propietat intel·lectual
ACEC15/3/2014(Foto:)
 
El passat 21 de febrer es va fer públic el text de la reforma de la Llei de Propietat Intel·lectual. Aquest projecte pot ser modificat durant el seu tràmit parlamentari, i es preveu que a la propera tardor compti amb un nou marc regulatori, diferent a l'actual.

Les principals novetats que inclou aquesta reforma es refereixen a l'excepció educativa, la còpia privada, la pirateria digital i la premsa. En referència a la primera qüestió, s'estableix que no serà necessària l'autorització prèvia dels autors i editorials dels fragments de llibres i altres publicacions que es fotocopiïn a les universitats o es digitalitzin i es pengin als seus campus universitaris, sempre que es compleixin determinades condicions. En aquests casos es preveu una remuneració per als autors i editors perjudicats.

Respecte a la còpia privada, es restringeix al màxim aquest concepte, amb la finalitat de que la quantitat a abonar als titulars de drets sigui ínfima. Aquest règim allunya a Espanya de la resta de països de la Unió Europea, tant per les quantitats fixades per compensar el perjudici com per vincular el seu pagament als Pressupostos Generals de l'Estat.

Quant a la pirateria digital, s'inclouen dues mesures per defensar els drets d'autor a Internet. D'una banda es preveu la possibilitat de prendre accions legals contra les pàgines d'enllaços que portin a còpies pirates d'obres protegides. I d'altra banda, es facilita la possibilitat d'identificar a l'infractor en l'àmbit digital per poder actuar contra aquest per la via civil, que a diferència de la via penal, no exigeix que s'acrediti l'ànim de lucre comercial. 

Finalment, respecte a la premsa, es reconeix una compensació als editors de publicacions periòdiques per la reproducció de part dels seus continguts que duen a terme els agregadors a Internet.


   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2