Dilluns, 6 de febrer de 2023Castellano  


L’alt nivell de les VIII Jornades Poètiques projecten aquest certamen com una cita de referència
16/10/2008


La vuitena edició de les Jornades Poètiques de l’ACEC, celebrades a la sala Josep Maria de Sagarra de l’Ateneu Barcelonès, entre el 6 i el 9 d’octubre, van confirmar, no només que es tracta de l’acte de major projecció que organitza l’Associació, sinó que és un certamen cultural que cada vegada té un relleu més notable a la ciutat. Les quatre sessions de les Jornades així ho van constatar, amb intervencions d’alt nivell i un ampli ventall d’autors participants, de totes les edats i estils, i en llengua castellana, catalana i gallega.

Aquesta edició, segons valora Miquel de Palol, membre de la Comissió organitzadora –juntament amb David Castillo, José Luis Giménez-Frontín, José María Micó i Jordi Virallonga–, és “un model molt madur i la fórmula adequada que consolida les Jornades Poètiques”. Palol destaca la “diversitat d’autors que hi han participat” i el fet que s’hagi posat “més accent a les lectures poètiques” que en edicions anteriors.

Per altra banda, Micó ressalta la importància precisament de “combinar conferències de grans poetes amb la lectura d’obres poètiques, sempre en un context de seriositat”. En aquest sentit, el nivell de les ponències va quedar realment palès amb les intervencions de Suso de Toro i Ferran Sáez –amb el tema “Poesia i música– i Rodolfo Häsler i Juan Antonio Masoliver Ródenas –que van parlar d’“Els poetes i l’imaginari col·lectiu”–. Les Jornades d’enguany, però, ja van obrir amb una gran conferència inaugural que va oferir el Premi Nacional de les Lletres i Premi Nacional de Poesia Francisco Brines, que va reflexionar sobre el procés de creació poètic, a través de la seva pròpia experiència.

Les VIII Jornades Poètiques de l’ACEC han estat patrocinades per CEDRO, amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes i l’Ateneu Barcelonès. L’Associació recollirà totes les intervencions en un nou volum de la col·lecció Cuadernos de Estudio y Cultura.

Consulteu les cròniques de les VIII Jornades Poètiques:

Sessió 1 (6-10-2008)
Sessió 2 (7-10-2008)
Sessió 3 (8-10-2008)
Sessió 4 (9-10-2008)   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2