Dilluns, 10 de maig de 2021Castellano  


Recicla Cultura, una campanya solidària i de foment de la lectura
LÍDIA PENELO28/3/2014(Foto:INTERNET)
 

Des de fa tres anys, la Fundació Servei Solidari ha posat en marxa la iniciativa "Recicla Cultura", que pretén sensibilitzar sobre les dificultats que troben les persones nouvingudes a Catalunya, així com recaptar fons per finançar els cursos d'alfabetització que des d'aquesta fundació es duen a terme.  

En l'edició d' enguany, "Recicla Cultura" compta amb la implicació de més de 60 entitats, entre les quals es troba el TNC, la Biblioteca de Catalunya, universitats com la UB, la UIC i la UdG, a més de centres educatius, entitats socials i culturals o diverses empreses que crearan Punts Recicla Cultura on es promourà l' intercanvi de llibres de segona mà a canvi d'un donatiu que servirà per finançar els cursos ja esmentats. Es preveu que aquest Sant Jordi més de 50.000 persones transformin un llibre en un nou lector.  

Tot aquell que ho desitgi pot posar en funcionament un d'aquests Punts a la seva escola, universitat o empresa. Des de "Recicla Cultura" es facilitarà un kit de comunicació que permetrà identificar el Punt i comunicar la iniciativa a tothom. Les setmanes prèvies a Sant Jordi, cada persona aporta al Punt un llibre que li hagi agradat. El 23 d'abril, els membres d'aquestes entitats poden emportar-se algun dels llibres fent un donatiu simbòlic, que es destinaran als cursos d'alfabetització que aquesta ONG desenvolupa al Raval de Barcelona.   

També hi ha la possibilitat d'apadrinar un nou lector, mitjançant un donatiu perquè aquesta persona aprengui a llegir i a escriure en la nostra llengua. Més informació a  http://www.reciclacultura.org
   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2