Dilluns, 17 de maig de 2021Castellano  


Joan-Ignasi Ortuño festeja els seus primers Mil Dies de ‘nàufrag'
Joan-Ignaci Ortuño31/3/2014(Foto:)
 
(petit comentari quotidià que l’escriptor i periodista Joan-Ignasi Ortuño ‘llença’ als mars de Facebook), a l’Aula dels Escriptors, va resultar una festa, amb ‘pa de pessic’ d’aniversari , amb espelma inclosa. 

Dins del tarannà habitual de l’autor, l’acte, que estava anunciat com una ‘conferencia-col.loqui’ i portava per títol ‘Manual de Supervivència’ (però, com va observar Ortuño, “en aquesta vida, no existeixen els manuals de supervivència, doncs no hi ha ningú que sobrevisqui”), es va capgirar i va esdevenir un recital, on el escriptor (que també es home de teatre, doncs dirigeix la companyia barcelonina La Textual) va llegir, d’una manera plena d’humor i sentiment, amb la col.laboració del músic Xavier Coll a la guitarra, més d’una vintena de textos del seu ‘repertori’, es a dir, mil escrits, els que ha elaborat en aquests dos anys i gairebé vuit mesos activitat literària.

Joan-Ignasi Ortuño ha publicat, ja, dues recopilacions dels seus Diaris. ‘Mientras me ducho’ i ‘Rondando La Modelo’, que han estat presentats, tots dos, al Col.legi de Periodistes de Catalunya els anys 2012 i 2013, respectivament. 

En els seus textos, tots ells molt curts (no arriben a les deu ratlles del format de Facebook), l’autor hi avoca les seves emocions, les seves inquietuds, les seves vivències, d’una manera directa i vehement, plena, generalment, de grans dosis d’ironia i de bon humor. L’estil, directe i lliure, busca la complicitat del lector, sense considerar-se mai capdavanter de les idees. 

A l’acte de l’ACEC hi va assistir una representació dels seguidors per Facebook del ‘Diario de un Náufrago’. Va ser un encontre cordial, entranyable, corprenedor. Alguns dels assistents i el propi ‘conferenciant’ no s’havien vist mai les cares, tot i que es  comuniquen, habitualment, per les xarxes socials. La possibilitat d’incrementar aquests  lligams d’amistat, més enllà de la ‘ciber/nàutica’ era una de las fites de la celebració d’aquests Mil Dies de ‘naufragi’. 

A la vista, també, dels nombrosos missatges de felicitació rebuts per Joan-Ignasi Ortuño a través del Facebook, sembla ser que la fita ha estat sobradament aconseguida. El pintor Ferran Selvaggio va realitzar una obra commemorativa del ‘mil.lenari’, que se suma al característic logotip fet per l'il.lustrador Ra i Ferrer, ‘Onomatopeya’, al ‘patrimoni’ artístic i personal del, per sempre més, ‘nàufrag’ Joan-Ignasi Ortuño.


Galería fotogràfica
   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2