Divendres, 7 de maig de 2021Castellano  


Presentació de l'edició francesa de l'antologia poètica de Tònia Passola
A.T.14/4/2014(Foto:Gustavo Vega)
 

En el Centre Cívic Vil·la Florida, de Sarrià-Sant Gervasi, Pere Maragall va presentar l'edició francesa de l'antologia  Margelle d'étoiles (Brocal d'estels), de Tònia Passola (edició bilingüe traduïda per Annie Bats, amb un prefaci de Michel Cassir, Ed. L'Harmattan, París). 


Pere Maragall, entre altres coses, va comentar: “A Tònia Passola la veig lligada vitalment a la poesia: ella mateixa diu que els seus reculls conformen un extens dietari. I la veig rere la mirada d'una gravetat pensarosa, riallera, infantívola, admirada, sorpresa de les paraules que van sortint i s'ajunten, a vegades sense massa lògica, però amb un esclat de sentit nou, sempre amb un motiu concret, fruit d'un moment precís..., i després les paraules es van cisellant i configurant en la tranquil·litat de la cambra pròpia.

Fruit també de la recerca del misteri amagat, del rerefons de les coses, descobrint l'encantament del món, molt a contracorrent, d'un món més i més desencantat, amb aquella ingenuïtat -o innocència?, que podríem dir “a prova de bombes”, com deia un amic sobre una altra poeta-, capaç d'intuir l'esclat de vida amb totes les seves contradiccions, però amb la consciència lúcida del miracle que es produeix enmig d'un univers de foscor insondable.


Aquest volum bilingüe, amb les versions franceses d’una bona mostra de poesies extretes dels seus successius reculls, conté 38 poemes: 19 poesies extretes dels reculls ja publicats (Cel rebel, La sensualitat del silenci, L'horitzó que no hi és) i 19 poesies que pertanyen a dos reculls encara no publicats (Nuesa, Somni contra somni)."


Com a cloenda de l'acte es va fer una lectura bilingüe dels poemes a càrrec de Sandrine Guise i Tònia Passola, participant-hi també Pere Maragall en la lectura a dues veus d'un dels poemes.
   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2