Dilluns, 10 de maig de 2021Castellano  


Gabriel García Márquez, ja en el record
ACEC19/4/2014(Foto:Agencia EFE)
 
Gabriel García Márquez ha mort aquest passat dijous als 87 anys a Mèxic DF, on vivia des de fa anys. Després de passar les últimes setmanes afectat per una pulmonia. Escriptor, guionista i periodista colombià, Gabo, com se'l coneixia afectuosament, va guanyar el Premi Nobel de Literatura el 1982. Nascut a Colombia, és el màxim representant del gènere conegut com a realisme màgic.Cien años de soledad és el gran exponent d'aquest gènere i de tota la seva  obra.

Rafael Tovar, president del Consell Nacional per a la Cultura i les Arts (Conaculta), va confirmar la defunció de l'autor en declaracions a la televisió. "És un home que ha entrat a l'eternitat i a la universalitat. Estic convençut que és una de les grans figures de les que ens va tocar ser contemporanis", va afirmar.

El cos de l'escriptor colombià ser
à incinerat "en privat" i el dilluns se celebrarà un homenatge al Palau de Belles Arts de la capital mexicana, segons han informat fonts oficials.

El diari mexicà El Universal dilluns va publicar, citant fonts anònimes "confiables", que García Márquez, que el 1.999 va superar un càncer limfàtic, pateix aquesta vegada un 
càncer que li afecta el pulmó, els ganglis i el fetge. No obstant això, la seva esposa i fills van emetre un omunicat en el que desmentien aquesta informació, però afirmant que la seva salut "era molt fràgil " i que "existien riscos de complicacions d'acord a la seva edat".

Articles relacionats: 'El mundo empieza a despedir a Gabo'
                                      
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2