Dissabte, 15 de maig de 2021Castellano  


Una tarda amb Ana María Moix. Audiovisual de l'homenatge
ACEC3/7/2014(Foto: Carme Esteve)
 
El 15 de maig, l'Aula dels Escriptors de l’ACEC es va omplir de les paraules d'Ana María Moix. L'associació havia organitzat un acte d'homenatge a l'escriptora que ens va deixar fa uns mesos. 

Com va dir María Cinta Montagut, els artistes no moren mai, ja que a través de la seva obra aconsegueixen la immortalitat. Això va quedar ben palès el dijous a la tarda, quan amics, escriptors, poetes i creadors de diferents àmbits es van apropar a l'ACEC per llegir fragments de la seva obra literària.
Va obrir l'acte Pura Salceda, secretària general de l’ACEC, que va donar la benvinguda als assistents i cedí la paraula a María Cinta Montagut, coordinadora de l’acte juntament amb Albert Tugues, que va presentar a tots els participants. Teresa Shaw va començar l'homenatge llegint un fragment de Baladas del Dulce Jim, el text més llegit de la sessió. Van seguir en l'ús de la paraula Neus Aguado,  Ramón Andrés, Inma Arrabal, Carmen Borja, Antonio Beneyto, Francesc Cornadó, Efi Cubero, Marga Clark, Valentí Gómez i Oliver, María de Luis, Colita —que va llegir un fragment del llibre Carmen Amaya / 1963 (amb text d'Ana María Moix i fotografies de Colita)—, Amàlia Sanchís, Ricardo Fernández, Carmen Plaza, Esther Zarraluqui, Albert Tugues, Pura Salceda, Luisa Cotoner, Rosa Vergés, Maruja Torres i Carme Riera —que ens va explicar que havia assistit a l'escriptura del poema que comença “El corazón de Charo flota sobre las aguas del Delta...”­—.Alguns escriptors que no van poder assistir per compromisos diversos, es van solidaritzar amb l'homenatge com Ana Becciu,  Rosa Lentini, Jesús, Aguado, Enrique Badosa, José Ángel Cilleruelo, Alejandro Duque Amusco, Josefa Contijoch,  Luis Izquierdo, Cristina Peri Rossi, Carles Duarte, Marta Pessarrodona, Sergio Gaspar, Eduardo Moga, Jordi Virallonga y Miquel de Palol, president d l'ACEC. Tots havien demanat que es llegís un poema en el seu nom. María Cinta Montagut, per acabar l'acte, va llegir un fragment de No time for flowers, en nom de tots ells.

La sala es va quedar petita per acollir els nombrosos assistents, molts d’ells amics de l’homenatjada, que van aplaudir cadascuna de les lectures, convertint l’acte en un record molt emotiu d’Ana Maria Moix. Van assistir entre d’altres Romà Gubern, primer president de l’ACEC, Rosa sender, Anna Bofill, Montserrat Conill, Víctor Obiols, Ana Maio, Anne-Hélèn Suárez, Silvia Querini, i Enric Majó.

Enllaç a Pension Ulises

(la fotografia del fotomuntatge és de Colita)
Galería fotogràfica
   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2