Dimecres, 1 de febrer de 2023Castellano  


Lectura poètica de María Negroni
Edgardo Dobry 27/5/2014(Foto:)
 
María Negroni (Rosario, Argentina, 1951) va estar a Barcelona amb motiu de la Setmana de la Poesia, de la qual va prendre part en l'esdeveniment central, el recital poètic en el Palau de la Música del dimarts passat, 20 de maig. Aprofitant la seva estada, l’ACEC la va convidar a realitzar una lectura a l’Aula dels Escriptors a l'Ateneu Barcelonès, el dilluns 26 de maig, presentada per Nora Catelli i Edgardo Dobry. En nom de l'ACEC, María Cinta Montagut va obrir l'acte donant la benvinguda als participants i assistents.

Catelli va glossar la seva llarga amistat amb l'autora i es va centrar en l'obra de Negroni com a novel·lista, sobretot en La Anunciación, publicada a Buenos Aires en 2006, de la qual va fer una anàlisi minuciosa i suggeridora. Mentre que Dobry va resumir la trajectòria de l'autora com a poeta, a través de títols com a Aventura (2008) i el que és fins ara el seu últim llibre, Elegía Joseph Cornell (2013), on Negroni mostra una notable varietat de recursos i d'interessos, que impedeixen adscriure-la a una tendència generacional o a una línia estètica única. També es va parlar de la important obra assagística de Negroni, en particular del seu llibre sobre Alejandra Pizarnik, i de la seva labor com a traductora de la poeta francesa del segle XVI Louise Labé.

Per a la seva lectura, María Negroni va triar una selecció del seu llibre de poemes en prosa Islàndia (publicat a Caracas en 1994), inspirat en la mitologia nòrdica, que va fascinar també a Jorge Luis Borges; i de Elegía Joseph Cornell, un homenatge poètic a l'obra d'aquest singular artista novaiorquès, pel qual Negroni va expressar la seva devoció. A més, va llegir fragments d'un llibre inèdit, titulat Interludio a Berlín.

Després de viure durant vint anys a Nova York, on va ensenyar en diverses universitats, Negroni ha tornat recentment a Argentina. En l'actualitat dirigeix un màster de Creative Writing a la Universitat 3 de Febrero, a Buenos Aires.


Galería fotogràfica
   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2