Dijous, 2 de febrer de 2023Castellano  


Miquel de Palol guanya el Premi Mallorca de narrativa
16/10/2008


Miquel de Palol, vicepresident de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, ha estat guardonat amb el Premi Mallorca de Creació Literària 2008, en la seva modalitat de narrativa, amb l’obra L’Illa dels morts.

Palol, que va signar amb el pseudònim de Pepet Gitano, va recollir el guardó, atorgat pel Consell de Mallorca, el passat 14 d’octubre. Durant l’acte de lliurament, l’autor va explicar que l’obra és “una xarxa de relacions infinites” entre un grup de gent que “estan reunits amb la intenció de ressuscitar l’heroïna Alcestis que acaba de morir” i va afegir que l’obra està relacionada amb les seves anteriors novel·les emmarcades en la sèrie Exercicis sobre el punt de vista. Per altra banda, Joan Mas i Vives, president del jurat, va descriure L’Illa dels morts com a “una novel·la d’atmosfera densa, barroca i decadent” i va dir que es tracta d’una obra “complexa, d’un joc macabre i especulatiu”. Palol espera que aquest premi "serveixi per ajudar el llibre i per a que la literatura recuperi més espai al món editorial, sobretot la literatura en llengua catalana".  

Miquel de Palol (Barcelona, 1953) ha estat reconegut amb diversos premis al llarg de la seva carrera de poeta i narrador, entre els quals cal destacar el premi de poesia Carles Riba, l’any 1982, amb El porxo de les mirades, també distingit amb el premi Crítica de Serra d'Or el 1984. La novel·la El jardí del set crepuscles fou guardonada amb el premi Joan Crexells (1989), el premi de la crítica Serra d'Or (1990), el premi Nacional de la Crítica (1990) i el premi Nacional de Literatura Catalana (1990). A partir dels anys 90 va iniciar la producció narrativa entre el relat fantàstic i llegendari i l'especulació filosòfica, i són molts els títols que ha publicat des de llavors.

En aquesta quarta edició dels premis Mallorca, han estat també guardonats Bernat Nadal (poesia), amb l’obra Oratori d’atricions i Gemma Pasqual (narrativa juvenil), amb E=mc2. Joan Carles Bellviure, amb l’obra Residents, i Josep Maria Miró, amb La dona i el debutant han compartit ex aequo el Premi Teatre Principal de Textos Dramàtics.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2