Dilluns, 6 de febrer de 2023Castellano  


Miquel-Lluís Muntané va presentar el seu últim poemari ''Carta de navegar''
A. Sanchís27/11/2014(Foto:)
 

El passat 19 de novembre es va presentar Carta de navegar, l'antologia de poesia amorosa de Miquel-Lluís Muntané, títol que deu el seu nom a un dels seus poemes més celebrats. El llibre, editat per In-Verso i prologat per Teresa Costa-Gramunt, es va presentar a l'Aula dels Escriptors de l'Ateneu Barcelonès.

Albert Tugues, membre de la Junta d'ACEC, va inaugurar el acte i va cedir la paraula a Amàlia Sanchís, editora del llibre, que va començar donant les gràcies al públic assistent –que va deixar petita la sala–, a l'autor, als presentadors i a les Bodegues Can Pasqual de Gelida per la seva contribució a l'acte. Va fer una breu introducció al llibre i en va llegir un dels textos, i a continuació va parlar el primer dels presentadors, Rodolfo del Hoyo. L’escriptor de Santa Coloma de Gramenet va començar explicant com havia conegut a Muntané, i va parlar de l'autor i de la seva obra. De Carta de navegar va dir que, encara que es tracta d’una antologia procedent de diversos llibres, “és un llibre unitari, amb un relat nou i coherent”. En absència de la prologuista, que no va poder assistir a l'acte, va llegir una part del pròleg, va parlar de l'amor i en va anar desgranant diferents aspectes.

Per la seva banda, José Antonio Arcediano va manifestar que a ell no li resulta gens fàcil escriure poesia amorosa.  Va fer algunes consideracions sobre el fet amorós i el va relacionar amb els filòsofs grecs i amb la recerca de la bellesa. Va remarcar el gran interès que tenen els pròlegs dels llibres de poesia de Muntané, tots ells escrits per autors d’alt nivell, i que –va afegir–, aplegats en un volum, constituirien un estudi molt complet de la seva obra. Tot seguit, va anar citant frases del pròleg de Teresa Costa-Gramunt que li van servir per parlar dels diferents aspectes del llibre presentat. Va comentar elogiosament el lèxic i la sintaxi del poeta, la qual cosa –va dir– ja assenyalen els seus altres prologuistes, i la manca d’impostació en la seva poètica. Arcediano considera Muntané “un poeta honest, d’expressió càlida, equilibrat i d'un hedonisme moderat”.

Arribat el torn de l'autor, va començar donant les gràcies, es va referir a les característiques del llibre i als criteris de selecció dels poemes, i en va oferir una petita lectura (concretament sis), corresponents a diferents etapes. A la fi de l’acte, i mentre es brindava per l'èxit de l’edició, en Miquel-Lluís Muntané no parava de signar llibres.

 Galería fotogràfica
   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2